Thursday, December 19, 2013

KRABI: Day 1

Assalamualaikum,

kami pegi krabi menaiki train....hahahhaha...kami suma 4 org, aku ngn en somi, n my kezen with her husband, diorang dr kl tiket pukoi 9.30 mlm 10.12.13, tiket kami pukoi 6.00 pagi dekat butterworth, train ni sampai Hatyai, harga tiket plak, dr butterworth ke hatyai hanya rm25/pax....murah kan heeee......so kami dh nek ketapi jumpa kezen pa suma sembang2 pa....dlm koi 10 lebih sampai pdg besaq...dkt pdg besaq, kita kena turun sebabnya nk cop pasport, lepas tu train hanya bwk dua gerabak ja p hatyai, n tukar kepala train...dkt situ amek masa 1 jam lebih jgk la...lepak2 bekpas pa suma nek train balik.....aku p lepak kt tempat kezen aku..hahahha dia amek tempat tidoq sembang ....tgk dekat luaq nampak la perkampungan dekat thailand....smp hatyai dkt koi 12 ...eyh x ingt...heee...haaaa masa kt stesyen pdg besaq, ada sorg cina thailand approach kitorang.....klu korang gugel mesti ada gmbaq dia....nama dia AH MENG...dia ni mcm travel agent laa.....dia cr customer start pdg besaq.....sooo dia hbq laa van p krabi hantar sampai hotel brapa.....kalau x salah mula dia letak rm120, seorg p balik dia hantaq, so kami rasa cm mahai.....so start la adegan tawar menawar sampai laaa dia turun harga sampai rm90/pax, p balik mcm ok....so kami pn trima,,,,then dia cita nnt kt hatyai ulat2 citu akan lompat nek train cr customer, dia soh kami jwp pegi tune hotel.....takot jgk dgq dia cita....pastu aku berkepit ja ngn en somi takottt.....hahahha smpai kt hatyai ja jalan melolong ikot somi, takot tgk org2 situ cm ganas ja..hahhaha laju kami jalan,jalan dalam 5 minit, kami naik tut tut p travel agency ah meng...sampai situ jaa....depa promote siap2 pakej p 4 island n phi phi island...........mcm ok jgk pakej dia bg untuk 4 island....dia bg rm90/pax....aku bca blog pn dpt range tu.....so kira ok la kmi amek trus pakej tu, cuma phi phi island cm mahai ckit...rm 130/pax....so kmi x amek, almklum kami backpackers, so kena jimat....heeee pastu tny pakej lain yg ada.....kmi nk p emerald pool, n nek gajah, dia kata ada pakej rm120/pax, p emerald pool, hot spring, naik gajah, n tiger cave....so cm ok laa...sekali makan...so dh setel suma...ah meng suh p makan dulu sbb pejalanan pegi krabi ambil masa 4 5 jam.....fuhhhh lamanya....so kmi mkn la dekat sebelah ofis ah meng, kedai melayu, kami order tom yam, telor dadar, n khailan ikan masin, tekaaa brapa duit????agak2 korg?? total suma skali dgn air rm 60 okeh.....lauk cikit jaaa.....tomyam mcm sorg makan rm 16...fuuhhh kapak3.....x pa la skali ja makan citu pastu say no...huhuhu setel suma dlm 5 minit van smpai....kmi nek van, van tu blh masok dlm 15 org ...selesa jgk laa.....masok2 van setengah jam lps tu aku dh selamat tidoq......sdq2 sampai kt rnr diorg....dekat mana x tau, tp lg 2jam setengah smpai krabi, lama tu....dkt rnr tu aku mkn limau bali....dap ooo....pastu betolak la kami ke krabi..............smp ja krabi pencarian hotel bermula....hotel kami terletak di ao nang, hotel agk br mcm susah ckit nk cr, hntq customer lain last bru kami......alhamdulillah hotel kami kira dlm town jgk laa...sng nk cr mkn..............ok smpai cni dulu t aku smbung cita pasai hotel yg kami bookk....bubye super gojes!

Wednesday, December 18, 2013

Honeymoon part 2: Krabi

Assalamualaikum semua!!!

lama x update, al maklum laa cuti...heeee haaa ni lah destinasi kedua honeymoon kami, iaitu KRABI.....kami p ni budgget pny....dlm budget2 pn terover budget sbbnya peak season..............nnt aku cita percutian kami di sana.. n aku pegi naik apa k....bubye

Monday, December 9, 2013

Monday

Assalamualaikum,

isnin yg mengantuk, huh, letih, malas gla nk mai keja....hurmm...smlm kenduri kezen, so hr ni sgt2 letih....slmt dh pukul 5....cepat le en somi mai amek, mata dh tahap negative ni

Friday, December 6, 2013

Semoga Cepatt Sembuh

Assalamualaikum,

Doakan semoga MIL saya cepat sembuh...AMINN

Thursday, December 5, 2013

yEAH!!

Assalamualaikum!

hye bloggers suma!! selamat pagi...Alhamdulillah kita di beri peluang untuk melihat dunia lagi...heee amboi pagi2...hahahaha yeahhhhhhh cuti aku dh approve!!! thanks bos! sayang bos ketat2 hahahhaha....dok sabar rasanya ni hahahhaha tungggu naa.....



sumbe:google

Wednesday, December 4, 2013

Tanggungjawab Bersama

Assalamualaikum

dulu single skrg double..kehidupan pn berbeza bila dh double, dulu urus diri sendiri x payah pk org lain, skrg.......pk untuk 2 org, agak adventure jgk laa.... tapi tapiiiiiiiiii   two is better than one cewahhh....hahhahahah sepanjang jd bini org ni, aku plg suka part masak, masak masak, then paksa somi makan...hahahahaha then tercangak tepi tu....tny sedap dak? hahah bila somi bg jawapan simple ja....haaa siap la dgq la soklan tu 10 kali...hahahhahaha korg pn mesti cm tu kan hahahhaha....kalau la somi ckp sedap sblm kita tny, dah kompem2 kta x tny dah lepas tu..hahahha pastu dok tesengih kt tepi tu, dulu masa pegi kursus kawen, ustaz ada sebut pasai ni, dia ckp, nnt isteri bila dia masak, dia akan tny "sedap x abg?" somi pn jawab "sedap"....somi smbung makan, lepas makan dok lepak tgk tv, tny lg....hahhahaha rupa2nya betoi....ya laa isteri klu blh nk masak sedap2 kt somi, supaya x cr lain, x mkn kt luar..ye dok?hahahhahah
bila tgk somi mkn tmbh plak....ya allah rasa bahagianyya...undescribed perasaan tu...heee btoi...x caya korg try tgk...hahahha.....soo benda2 ni sbnrnya eratkan silaturrahim,,maksudnya slalu komunikasi, manja...ha cm tu...somi pn kna la layan isteri haa...dh tau isteri mcm mana kan.....kebahagiaan keluarga adalah tanggungjawab bersama.....I love u sayang....semoga kita kekal till jannah....



video
Alhamdulillah sah!

Honeymoon : Part two

Assalamualaikum,

Hye bloggers!

Coming sOOn!


Muahahahhahaha

Tuesday, December 3, 2013

Review:Doorgift

Assalamualaikum,

Doorgift pada hr majlis aku hr tu, ramai yg sponsor, huntong badan ...hahhahahah......terharu+malu+suka....heheheh meh tgk 1 1

ini sponsor by my brother...thanks naa sponsor time nuri aku...

ini sponsor by Mak Ndak...thanks mak ndak
ini sponsor by my Bff...kawan dri sek..thanks wey...jasa baik hampa 
akan aku kenang...hahahha
Thanks to:
Piah(master mind)
Pipah
Yati
Nazirah
Pali
Shapit
Raizal
Naim
Shapit Shaini
Asma
Chuck
Rizal
maaf klu tertinggal sapa2..hee
yang pasti suma doorgift yg disponsor licin....clear, thanks korang korang korang.....jasa hampa suma akan aku kenang.....aku sgt3 terharu.....thanks naaaa....





Review: Barang Hantaran

Assalamualaikum, hye bloggers suma!!

tetiba tingat nk review brg hantaran, tp x dak full picture, ni pn yg kezen2 tgkap,huhu sadis, kena tggu gmbq dr op la mcm tu,

skrg kta tgk cikit dulu lah yer.....

Hantaran untuk pihak lelaki

Hantaran untuk pihak Lelaki

Sireh junjung untuk pihak lelaki

Telekung untuk pihak perempuan

hantaran

Actually, suma gubahan hantaran ni, 100% made by my Mak Ndak and Ayu, diorg bertungkus lumus wat gubahan hantaran untuk dua belah pihak, diorg buat kl okeh, hr khamis mlm (malam sebelum nikah) diorg blek bwk suma hantaran2 ni tau + door gift lagi...fuuhhh terharu I...heeee...ok brg2 hantaran aku dh beli awai2, start awal tahun, then ada ja brg yg kami dh ada, mcm dh belu setaun mcm tu, hahahah kami x kisah jnji cut cost muahahahhaha

Thanks Mak Ndak n Ayu, hampa tolong byk sgt di hari majlis aku, a million THANK YOU!

Monday, December 2, 2013

Isnin Yang Mengantuk

Assalamualaikum.....
Hye Bloggers!
Malasnya hai nk mai keja hr ni, malas tahap maksima.....kalau la....hr2 blh rehat kt umh...huhuhu...mimpi ja la hahahha.....ok meh nk storey ckit, semalam aku p pesta pulau pinang, bawak ank buah somi p sana, ...parking jgn ckp la..parking dkt rumah org laaa pastu kna kapekkkk laaa,, paking rm5 okeh! mcm parking dlm bilik vvip...hahahha kitorang sampaii dlm pukol 8 kot...tu pon dh penuh...jalan ke kaunter tok tgk harga tiket, dewasa rm3 kanak2 rm1...aku rasa cm ton lepas rm 4, kalau x slh la...ok beli tiket suma siap masok la kami, pusing2 jalan, then p tmpat main2 tu....plan ngn cik somi, kami x pyh maein, bg budak2 tu ja main....so ok tukar kupon suma...skali tgk 1 game, bapak mahai....1 game tu 4 token  okeh tambah lg per person...fuhhh bygkan...1 token rm2, bygkannn pungai mahai 1 game nk main....agak2 laa nk cas pn,, rumah hantu korg tau bpa token????5 okeh...gila kapakkkkkk sian sapa yg ada ank ramai...pihak pest apn kena laa konsider, nk kapak pn,, tau la ramai akan p, tp x pyh la mahai sgt, mgkin kami bawak 2 org budak x terasa sgt la beli kupon, cuba bygkan yg anak 5....fuh kesian......overall x berbaloii bg aku...huhu....korg try p la, n nilai sendiri....mmg benda tu setahun sekali, tp x kan kapak smpai mcm tu..huh....ok la ngntuk babai