Thursday, December 19, 2013

KRABI: Day 1

Assalamualaikum,

kami pegi krabi menaiki train....hahahhaha...kami suma 4 org, aku ngn en somi, n my kezen with her husband, diorang dr kl tiket pukoi 9.30 mlm 10.12.13, tiket kami pukoi 6.00 pagi dekat butterworth, train ni sampai Hatyai, harga tiket plak, dr butterworth ke hatyai hanya rm25/pax....murah kan heeee......so kami dh nek ketapi jumpa kezen pa suma sembang2 pa....dlm koi 10 lebih sampai pdg besaq...dkt pdg besaq, kita kena turun sebabnya nk cop pasport, lepas tu train hanya bwk dua gerabak ja p hatyai, n tukar kepala train...dkt situ amek masa 1 jam lebih jgk la...lepak2 bekpas pa suma nek train balik.....aku p lepak kt tempat kezen aku..hahahha dia amek tempat tidoq sembang ....tgk dekat luaq nampak la perkampungan dekat thailand....smp hatyai dkt koi 12 ...eyh x ingt...heee...haaaa masa kt stesyen pdg besaq, ada sorg cina thailand approach kitorang.....klu korang gugel mesti ada gmbaq dia....nama dia AH MENG...dia ni mcm travel agent laa.....dia cr customer start pdg besaq.....sooo dia hbq laa van p krabi hantar sampai hotel brapa.....kalau x salah mula dia letak rm120, seorg p balik dia hantaq, so kami rasa cm mahai.....so start la adegan tawar menawar sampai laaa dia turun harga sampai rm90/pax, p balik mcm ok....so kami pn trima,,,,then dia cita nnt kt hatyai ulat2 citu akan lompat nek train cr customer, dia soh kami jwp pegi tune hotel.....takot jgk dgq dia cita....pastu aku berkepit ja ngn en somi takottt.....hahahha smpai kt hatyai ja jalan melolong ikot somi, takot tgk org2 situ cm ganas ja..hahhaha laju kami jalan,jalan dalam 5 minit, kami naik tut tut p travel agency ah meng...sampai situ jaa....depa promote siap2 pakej p 4 island n phi phi island...........mcm ok jgk pakej dia bg untuk 4 island....dia bg rm90/pax....aku bca blog pn dpt range tu.....so kira ok la kmi amek trus pakej tu, cuma phi phi island cm mahai ckit...rm 130/pax....so kmi x amek, almklum kami backpackers, so kena jimat....heeee pastu tny pakej lain yg ada.....kmi nk p emerald pool, n nek gajah, dia kata ada pakej rm120/pax, p emerald pool, hot spring, naik gajah, n tiger cave....so cm ok laa...sekali makan...so dh setel suma...ah meng suh p makan dulu sbb pejalanan pegi krabi ambil masa 4 5 jam.....fuhhhh lamanya....so kmi mkn la dekat sebelah ofis ah meng, kedai melayu, kami order tom yam, telor dadar, n khailan ikan masin, tekaaa brapa duit????agak2 korg?? total suma skali dgn air rm 60 okeh.....lauk cikit jaaa.....tomyam mcm sorg makan rm 16...fuuhhh kapak3.....x pa la skali ja makan citu pastu say no...huhuhu setel suma dlm 5 minit van smpai....kmi nek van, van tu blh masok dlm 15 org ...selesa jgk laa.....masok2 van setengah jam lps tu aku dh selamat tidoq......sdq2 sampai kt rnr diorg....dekat mana x tau, tp lg 2jam setengah smpai krabi, lama tu....dkt rnr tu aku mkn limau bali....dap ooo....pastu betolak la kami ke krabi..............smp ja krabi pencarian hotel bermula....hotel kami terletak di ao nang, hotel agk br mcm susah ckit nk cr, hntq customer lain last bru kami......alhamdulillah hotel kami kira dlm town jgk laa...sng nk cr mkn..............ok smpai cni dulu t aku smbung cita pasai hotel yg kami bookk....bubye super gojes!

Wednesday, December 18, 2013

Honeymoon part 2: Krabi

Assalamualaikum semua!!!

lama x update, al maklum laa cuti...heeee haaa ni lah destinasi kedua honeymoon kami, iaitu KRABI.....kami p ni budgget pny....dlm budget2 pn terover budget sbbnya peak season..............nnt aku cita percutian kami di sana.. n aku pegi naik apa k....bubye

Monday, December 9, 2013

Monday

Assalamualaikum,

isnin yg mengantuk, huh, letih, malas gla nk mai keja....hurmm...smlm kenduri kezen, so hr ni sgt2 letih....slmt dh pukul 5....cepat le en somi mai amek, mata dh tahap negative ni

Friday, December 6, 2013

Semoga Cepatt Sembuh

Assalamualaikum,

Doakan semoga MIL saya cepat sembuh...AMINN

Thursday, December 5, 2013

yEAH!!

Assalamualaikum!

hye bloggers suma!! selamat pagi...Alhamdulillah kita di beri peluang untuk melihat dunia lagi...heee amboi pagi2...hahahaha yeahhhhhhh cuti aku dh approve!!! thanks bos! sayang bos ketat2 hahahhaha....dok sabar rasanya ni hahahhaha tungggu naa.....



sumbe:google

Wednesday, December 4, 2013

Tanggungjawab Bersama

Assalamualaikum

dulu single skrg double..kehidupan pn berbeza bila dh double, dulu urus diri sendiri x payah pk org lain, skrg.......pk untuk 2 org, agak adventure jgk laa.... tapi tapiiiiiiiiii   two is better than one cewahhh....hahhahahah sepanjang jd bini org ni, aku plg suka part masak, masak masak, then paksa somi makan...hahahahaha then tercangak tepi tu....tny sedap dak? hahah bila somi bg jawapan simple ja....haaa siap la dgq la soklan tu 10 kali...hahahhahaha korg pn mesti cm tu kan hahahhaha....kalau la somi ckp sedap sblm kita tny, dah kompem2 kta x tny dah lepas tu..hahahha pastu dok tesengih kt tepi tu, dulu masa pegi kursus kawen, ustaz ada sebut pasai ni, dia ckp, nnt isteri bila dia masak, dia akan tny "sedap x abg?" somi pn jawab "sedap"....somi smbung makan, lepas makan dok lepak tgk tv, tny lg....hahhahaha rupa2nya betoi....ya laa isteri klu blh nk masak sedap2 kt somi, supaya x cr lain, x mkn kt luar..ye dok?hahahhahah
bila tgk somi mkn tmbh plak....ya allah rasa bahagianyya...undescribed perasaan tu...heee btoi...x caya korg try tgk...hahahha.....soo benda2 ni sbnrnya eratkan silaturrahim,,maksudnya slalu komunikasi, manja...ha cm tu...somi pn kna la layan isteri haa...dh tau isteri mcm mana kan.....kebahagiaan keluarga adalah tanggungjawab bersama.....I love u sayang....semoga kita kekal till jannah....



Alhamdulillah sah!

Honeymoon : Part two

Assalamualaikum,

Hye bloggers!

Coming sOOn!


Muahahahhahaha

Tuesday, December 3, 2013

Review:Doorgift

Assalamualaikum,

Doorgift pada hr majlis aku hr tu, ramai yg sponsor, huntong badan ...hahhahahah......terharu+malu+suka....heheheh meh tgk 1 1

ini sponsor by my brother...thanks naa sponsor time nuri aku...

ini sponsor by Mak Ndak...thanks mak ndak
ini sponsor by my Bff...kawan dri sek..thanks wey...jasa baik hampa 
akan aku kenang...hahahha
Thanks to:
Piah(master mind)
Pipah
Yati
Nazirah
Pali
Shapit
Raizal
Naim
Shapit Shaini
Asma
Chuck
Rizal
maaf klu tertinggal sapa2..hee
yang pasti suma doorgift yg disponsor licin....clear, thanks korang korang korang.....jasa hampa suma akan aku kenang.....aku sgt3 terharu.....thanks naaaa....





Review: Barang Hantaran

Assalamualaikum, hye bloggers suma!!

tetiba tingat nk review brg hantaran, tp x dak full picture, ni pn yg kezen2 tgkap,huhu sadis, kena tggu gmbq dr op la mcm tu,

skrg kta tgk cikit dulu lah yer.....

Hantaran untuk pihak lelaki

Hantaran untuk pihak Lelaki

Sireh junjung untuk pihak lelaki

Telekung untuk pihak perempuan

hantaran

Actually, suma gubahan hantaran ni, 100% made by my Mak Ndak and Ayu, diorg bertungkus lumus wat gubahan hantaran untuk dua belah pihak, diorg buat kl okeh, hr khamis mlm (malam sebelum nikah) diorg blek bwk suma hantaran2 ni tau + door gift lagi...fuuhhh terharu I...heeee...ok brg2 hantaran aku dh beli awai2, start awal tahun, then ada ja brg yg kami dh ada, mcm dh belu setaun mcm tu, hahahah kami x kisah jnji cut cost muahahahhaha

Thanks Mak Ndak n Ayu, hampa tolong byk sgt di hari majlis aku, a million THANK YOU!

Monday, December 2, 2013

Isnin Yang Mengantuk

Assalamualaikum.....
Hye Bloggers!
Malasnya hai nk mai keja hr ni, malas tahap maksima.....kalau la....hr2 blh rehat kt umh...huhuhu...mimpi ja la hahahha.....ok meh nk storey ckit, semalam aku p pesta pulau pinang, bawak ank buah somi p sana, ...parking jgn ckp la..parking dkt rumah org laaa pastu kna kapekkkk laaa,, paking rm5 okeh! mcm parking dlm bilik vvip...hahahha kitorang sampaii dlm pukol 8 kot...tu pon dh penuh...jalan ke kaunter tok tgk harga tiket, dewasa rm3 kanak2 rm1...aku rasa cm ton lepas rm 4, kalau x slh la...ok beli tiket suma siap masok la kami, pusing2 jalan, then p tmpat main2 tu....plan ngn cik somi, kami x pyh maein, bg budak2 tu ja main....so ok tukar kupon suma...skali tgk 1 game, bapak mahai....1 game tu 4 token  okeh tambah lg per person...fuhhh bygkan...1 token rm2, bygkannn pungai mahai 1 game nk main....agak2 laa nk cas pn,, rumah hantu korg tau bpa token????5 okeh...gila kapakkkkkk sian sapa yg ada ank ramai...pihak pest apn kena laa konsider, nk kapak pn,, tau la ramai akan p, tp x pyh la mahai sgt, mgkin kami bawak 2 org budak x terasa sgt la beli kupon, cuba bygkan yg anak 5....fuh kesian......overall x berbaloii bg aku...huhu....korg try p la, n nilai sendiri....mmg benda tu setahun sekali, tp x kan kapak smpai mcm tu..huh....ok la ngntuk babai

Friday, November 29, 2013

Jemputan Kenduri WAJIB pergi!

Assalamualaikum,

Hye Bloggers!

byk jemputan kawen ujung2 taun ni kan?
seperti kita tahu, bila org jemput kita pergi kenduri, kita WAJIB pergi, melainkan ada hal2 yg x blh dielak, kalau x pergi tnpa sebab, berdosa(apa yg aku paham la)......

vice versa,
bila kenduri org x jempot, kita HARAM untuk pergi, apa lagi makan....kena paham tu....x blh yee kawann2....so mcm kita jgn lupa wat senarai nama sapa yg kita nk pggl untuk kenduri, make sure x trlepas pandang, if tertinggal seseorg, sian hamba ALLAH tu .....x leh pegi nuri....

ingatan buat semua yer!!

Salam Jumaat

Assalamualaikum,

penghulu segala hari, semoga hr ini lebih baik dri semalam......amin

Wednesday, November 27, 2013

Bunga Telor

Assalamualaikum, hye!

tetiba tingat pasai bunga telor hr kawen hr tu....

FYI, aku wat bunga telor sendiri, aku start wat dri lepas tunang hri tu, aku wat dgn bantuan mak aku, mak teh, and mak tam, yg berjaya aku siap dlm 400+- la....alhamdulillah, walaupun herot petot n kurang kemas, tp aku puas hati, sbb dr air tgn aku sndri, cewahhhh.....berhempas pulas kot wat bg siap, hr aku wat sorg2 hadap benda alah tu, ya ampun jgn kata stress, sampai nk give up laa..huhu...meh layan bunga tlor, tp x byk aku x snap pn....
haa ni yg marna kuning, hat putih tu pihak laki pny, 
aku wat 5 kaler, 
merah n pepel, malangnya 2 gambar ni ja yg ada,cess...




heee k babai

Wednesday

Assalamualaikum, hye bloggers!!

Hari ni dah hr rabu, cepat masa berlalu, tp cepat la jumaat, hee .....napa haa mood keja x ada??ada ka org mood keja dia xcitedbgn pg2 waaa!! x sabarnya nk p keja....ada ka org cm tu??x pn smpai2 opis terus bkak laptop trus wat keja....then x da entertainment...ada ka?hurrmmm kalau ada org mcm tu aku tabikkkk spring laa sama dia...hahahhahahaha....aku sgt2 kontra dgn apa yg aku kata td tu....

Bgn pagi??perrgghhh sgt2 liat....dulu liat, skrg double liat muahahahhaha.....mai keja muka mcm kena simbah asid...senyum cukop payah...hahahhahaha bila mai keja, tgk jam bila nk pukoi 6, padahai bru msok opis 5 min,(korg pn mcm tu kan)....aku pg2, wasap dgn kezen2 aku, haha mcm2 topik ada...smp la kepetang smp blek la cta dia kmi wasap...hee sabaq ja laa boss....hahhahahha.....mai mlm wasap sengap sunyi hahaha.....office aku ni aku sorg ja melayu, so agk boring, x dak yg 1 kpala, yg lain suma cina n dh tua2, aku ja muda haahhahahah....tu yg boring, tp ofis aku bebas, blh bka fb blh wat suka hati, jnji keja siap,hahahha,lg 1 ofis aku nan ado punch kad,,sooo heaven kan....hehehehhe biasa la company kecik ja.....ok laaa sambung ber FB babaiii... take care!!semoga hari ini lebih baik dari semalam......

Tuesday, November 26, 2013

CPUV 1

Assalamualaikum, hye bloggers!

Alhamdulillah dah x 0.00 CPUV,, walaupun x byk, tp rezeki2...heee alhamdulillhah,

2 3 hari ni bbdn x bpa sehat, letih memanjang huhu so, kemarin MC, mc pn x rehat, sadis, pegi sana sini, p amek kad nikah la, p wat passport la, yg stress nya pasport x siap hr yg sama....so kena p amek hr lain..stress btoi.....hurmmm, bulan ni byk hr aku cuti, hahahhahah jgn sampai bos aku warning, muahahahhaha lex la bos.....

melalut pagi hari.....

Morning bloggers!!!
bye

Friday, November 22, 2013

HONEYMOON PART 1

Assalamualaikum! hola cikibum cikibum....


dh dkt 3 minggu kawen, hahahha sat ja kan , lpas kawen hr tu, aku berhoneymoon di Cmrn Higland, destinasi bajet, al maklum la lepas kawen, pitihnya paras2 idong wakakakkak......kmi pergi 3h2m...

why kami choose CH??sebab...sebab....en somi yg nak....lagipn situ kan sejukkkk sesuai la tok honeymoon, kami pegi check in dok hotel bajet jer, area brinchang, masalahnya kami pegi isnin, sooooooo p mlm juz ada hr isnin mlm tu ja..slasa mlm dh x dak,agak boring laa jugak....ok2....kami bertolak dr rumah dlm pukoi 9 klu x slh, hoha sana hoha sin, koi 10 jgk la br jalan, hahahhaha....kami tiba dkt CH dlm koi 1 cm tu, alhamdulillah x jem, lega sgt2....smpai2 kami check in dlu, rehat dlm 15 min turun makan, aku tingin gla mkn steamboat dkt CH, cuacaa sejuk kna benda panas....perggghhh nikmat oooo....disebabkan tgh hr kami order nsi pth ja....setel2 makan, blek rehat, ptg tu turun p p malam, haaaa p mlm ada sebab esk tu p holiday,okeh turun jalan2 pusing2 cuci mata, beli apa yg ptot, stroberi +sayur cikit ja beli, setel beli naik bilik, tgk tv hahahahha,,, xdak kija...

esok pg tu kami bgn awal, nk g jalan2 tp cuaca hujan renyai2....dah siap mnd suma, bergerak lah kami ke destinasi pertama iaitu MARDI...aaku p mardi ni sbb syok tgk sayor2 yg ditanam bnga....bayangkan bila nampak pokok tomato buah berjuntai.....omg xcited gilaaa kott....
tgk ni...ni yg kot atas kot bawah pn ada....

layan gambaq naa

labu air....besar gilaa...




asparagus...feveret oooo




dinner mlm tu..steamboat...biasa2 ja pon....




ok bye t sambung lg


Tuesday, November 19, 2013

Surprise!

Assalamualaikum, hye bloger!

13.11.2013 hari tu merupakan besday aku....call en somi tny blek koi bpa? dia reply "kena ot la hr ni keja byk adoi"...ok I reply alaa x mau smbot besday ka? then dia ckp tgk mcm mna? ok fine...ptg tu aku blek ngn mak aku dgn hti yg kecewa!smpai2 rumah..namp cm kenal jaaa....hahhahaha ropanya en somi tipu, dia dh blek, ok fine....jln masok bilik nk salin bju, guess wat??I got surprise!!! 3 kuntum bunga ada kt atas katil...hahahhaah menjerit aku hahaha....romantik jgk somi aku nih hahahahhaha.....thanks syg beli bunga!!n berjaya menipu I kata ot!!sobsob

Wednesday, November 13, 2013

Sanding Day!

Now, review pasai sanding plak, hari sanding tema emerald green, pelamin kak nani da boom hahahhaha....layan gmbaq na korg nilai sendiri yerrr
Ni pelamin....:))
The Queen Of The Day

ada byk lg....t aku upload naa...tggu gmbaq dr OP...ni sebahagian dia ja...

babai


Wedding Review: Butik Pengantin

Assalamualaikum, hye blogger2 sekalian!

hr nikah +sanding, aku amek butik yg sama, butik ni sama jgk masa tunang dlu,...akak ni relex ja....sempoi ja....skali dia bg...da boomm hamek kau, first dulu aku request pakai bju yg ada ja kat butik, untuk nikah, aku nk kaler pastel, mcm soft pink ka,soft2 la kan, cr2 cm x da ja....blk2 pk, wat bju bru la...tp cost ka, hurmmm then sj tny akak tu klu nk bju bru kna tmbh brapa,...akak tu xplain2...aku pn dcde tmph bju bru untuk perempuan sahaja, lelaki aku p cr bju melayu , korg klu nk cr bju mlyu, dkt jakel ada,walaupun bukan musim raya...aku beli hr tu dlm rm120.00 klu x slh, bygkan klu tempah lg mahai okeh.....ok2...then dh cr bju melayu ,bg bju mlyu dkt akak butik, dia p cr ken untuk perempuan plak, lps raya aku p bg bju...then aku tgk bju 2mggu sblm nikah, bayangkan masa aku tgk tu bju kosong without manik+lace....pny la takot okeh.....
hati x tenteram....risau suma ada, pastu one week later, guest what??bju aku sarat dgn manik!!!!aku cm x pcya...akak ni jait mcm mana, mmg respect gla....jait tu bkn jait cincai, gila detail akak tu jait.....
see, byk gila manik kan....tabik spring dekat akak tu...
+mekap yg aku puas hati sgt3......alhamdulillah berbaloi.....
butik yg aku amek adalahhhhhhhhhhhhhhhhhh





























































































korg klik situ, ha tgk la t......

k bubye


Monday, November 11, 2013

Alhamdulillah

Assalamualaikum, bloggers!!

Aku sgt2 bersyukur, suma yg aku book memuaskan hati aku, alhamdulillah, dari hari nikah sampai la sanding, sgt2 puas hati, pakaian, dj, mekaj,pelamin, photographer, suma super marvellous, bg aku la, org lain x tau la.....the first thing yg plg teruja is my nikah attire, totally perfect, bayangkan bju yg sarat dgn manik, x sgka kak nani blh jait bju tu sehari semalam, mmg sgt2 puas ati, cantek sgt3.....suka!!!apa lg hahahah....biiasa la time akad nanges2 hahahah,, x tau napa lepas cik somi ckp tunaiiiiiiiiiiiii.....tok kadi n saksi ckp sah, air mata bagai air terjun x terkawal....hahahhaha perasaan x tau nk ckp, lps mood dh oke salam2 dan pembatalan air sembahyang, setel2 suma blek umah...lps zhr aku p tgk dewan tgk akak butik dh smpai belom, rupan2nya pelamin aku dh tersegam indah atas stage mcm x caya....sbb plmin terlalu cantek....mcm nk melompat time tu, mmg suka sgt3.....thnks kak nani ....puas hati sgt...photographer plak sporting hbs, kira 1 kpla plak, waa best laa kira x stress la....best la kejasama ngn photog aku tu, dgn sempoinya, skali dia upload gmbaq nk pgsan tgk cantek!!!!thanks akak......bab dj plak jgn kata la...ramai org suka,,!!sbbnya dia selawat pengantin live dlm dwn....best3...so aku sgt puas hti dgn suma yg aku book best!tmbh katering plak mknn ramai ckp sedap....alhamdulillah aku sgt puas hati.....okeh nk inform dkt korg, hr sanding tu time koi 3 ke atas tu tahap keaktifan akan kurg....mmg letih tahap gaban, aku pn x tau letih apa...tp ya allh klu dpt tilam tang tu jgk aaku tidoq,letih yg teramat sgt, smbong outdoor plak, slamat la kak tu bgus, hahahahha tp letih gla3.....blek tu mcm nk tauk bdn lam kolam lena...letih yg teramat sgt.....so to B2B makanlah ubat tenaga hahahhaha mmg akan letih sepanjang hr tu.....

nex entry aku cta detail photog,butik,dj,dll....bubye

Dah Nikah!

Assalamualaikum,

Hye bloggers! pada 1.11.2013, aku selamat diijab kabul dgn en tunang iaitu ismail!alhamdulillah, sekali lafaz amin.....skrg dh jadi issteri org, ermm perubahan?belom dpt dikenal pasti lagi hahahhaha.....k lah layan gmbar je la...




BFF ....thanks wey datang!

Org kuat majlis, thanks wey tlg aku byk...heee

officially married! 



semoga kebahagiaan kami sehingga ke syurga....Amin

Tuesday, October 29, 2013

Yea!! esok dah start cuti!

Haaa esok I dh start cuti ...legaaa kalau x otak asyik kt umah ja....cuti aku bermula esok sehinggalah 10.11.2013, hurmm rasa cm sekejap ja pong, nk tambah lg blh x bos??heeee maka esok bermulalah segaa kekalutan, kekusutan, kebizian,mcm2 aku kna wat....so aku redah aje...n for ur information aku kna pegi make up nikah pukol 6.30 okeh...6.30pagi!! OMG awainya...x pa demi HARI Besar aku, aku sanggup hahahha....ok tggu next post...Insyaallah hari pernikahan...doakan semoga majlis berjalan lancar..babai!!

wedding checklist: 2 Days

1. Nikah
Date: 1.11.2013
Tempat: Masjid Abdullah fahim, Kepala Batas
Time : 9.00 Pagi
Tok Kadi: Done (Ustaz Musa)
Theme: Grey
Attire: Booked (fitting done)
OP : Booked -Ila Omar Pictures II
Katering : Done ( 100Pax)-Annissa Katering Kedah Penang
Doorgift: N/A

2. Resepsi/bertandang
Date: 2.11.2013
Tempat: Dewan ILP , kepala Batas -done
Theme : Emerald Green + white
Attire : booked
OP: Booked
Doorgift: Done
Katering: Done ( Hassan Katering)

3. Bertandang (cancel)
Date: Confirmed
Tempat : Rumah pihak lelaki
Theme : Emerald Green + Gold @silver
Attire : Booked
OP : Booked
Doorgift: In progress(DIY)

4. Majlis Khatam Al-Quran/Marhabban
Date: Confirmed
Tempat : Rumah
Ustaz/ustazah: Done
Time: Lepas Isyak
Kumpulan Marhabban : Done( need to reconfirmed)
Doorgift: Done (sponsored by Team SMKPT)

5. Documents/Others
Legal Document: Done
HIV Test : Done
Hantaran : Almost done(tinggal brg makanan ja)
Kad Kahwin : Done
DJ : Done-MBM Entertainment
Katil : Done
Cat : Done
Aksesori bilik : Done

Semoga apa yg dirancang berjalan dengan lancar..AMIN

Monday, October 28, 2013

3 days to go!

Assalamualaikum, hye bloggers!

what???3 days to go??OMG satnya masa berlalu..pejam celik pejam celik 3 hari lg ja...perasann?neves tu dh ada ckit,bunga telor?+-100% siap.... Ya Allah kau permudahkanlah segala urusan, dan semoga apa yg dirancang berjalan dgn lancar...amin

Wednesday, October 23, 2013

Bill Tertunggak??

Assalamualaikum, hye bloggers!

monink!

Bil tertunggak?bil apa?air?api?mentang2 nk kawen hbs suma tertunggak..hahahha bukan tiada kena mengena sebenaqnya..yg nk cita ni, pasai tm unifi....korang penah tau x kes tm unifi call ckp korg ada bil tertunggaak rm 3000++ untuk 3 bln? penah x?penah x? ha kemarin kezen aku dia cakap org guna IC dia tok dftr Tm and kad kredit,then call BNM suma....pastu tb2 I saja bukak laman web BNM then baca2 ada kes cm ni, kenudian mintak la no fon tm yg fon kezen tu, dia bagi dekat I, lepas dia bagi the first thing I bt adalah gugel....gugel gugel! ges wat apa yg I jumpa??!!!!YESS the number is PENIPU!!!ramai yg dah kena..diorg wat sejibik mcm tm pny procedure...number yg fon kezen aku tu?? ni ha no dia,+1300881222...korg jgn layan plak number ni ...haa first bila kita pick up the phone, operator akan ckp bil tertunggak sbyk ni ni, pastu untuk becakap dgn pegawai sila tekan no ni, kita mesti pecaya n mau ckp pegawai kan2...lepas ckp dia akan soh check ngn bank negara. No fn bank negara pn diorg yg bg okeh...paham..kita fon BNM palsu pn org depa yg cakap, diorg akan tny ada brapa akaun, balance setiap akaun, then bg num akaun suma..huhu pastu dia x bg guna akaun dlm masa brapa2 hr
ada yg soh p atm tukaq password, ikot step by step apa yg disuruh oleh pegawai tersebut...agak gila kan dgq..kalau korg nk tau lg detail korg taip ja no tu trus keluaq segala mcm...baca la setiap kes smp muntah hahahhaha byk kot, tp aku heran org yg buat ni x dak perikemanusiaan , x takot  dgn tuhan ka?tipu org, curi duit org, x paham laa...menganiaya org so korg jgn pecaya bila dpt pggln tepon mcm tu, n jgn sesekali bg num akaun dkt org yg x dikenali..okeh babai

Tuesday, October 22, 2013

Wedding checklist: 9 Days

1. Nikah
Date: Confirmed
Tempat: Masjid Abdullah fahim, Kepala Batas
Time : 9.00 Pagi
Tok Kadi: Done (Ustaz Musa)
Theme: Grey
Attire: Booked + fitting
OP : Booked
Katering : Done ( 100Pax)-Annissa Katering Kedah Penang
Doorgift: N/A

2. Resepsi/bertandang
Date: Confirmed
Tempat: Dewan ILP , kepala Batas -done
Theme : Emerald Green + white
Attire : booked
OP: Booked
Doorgift: Done
Katering: Done ( Hassan Katering)

3. Bertandang (cancel)
Date: Confirmed
Tempat : Rumah pihak lelaki
Theme : Emerald Green + Gold @silver
Attire : Booked
OP : Booked
Doorgift: In progress(DIY)

4. Majlis Khatam Al-Quran/Marhabban
Date: Confirmed
Tempat : Rumah
Ustaz/ustazah: Done
Time: Lepas Zohor
Kumpulan Marhabban : Done( need to reconfirmed)
Doorgift: Done (sponsored by Team SMKPT)

5. Documents/Others
Legal Document: Done
HIV Test : Done
Hantaran : Almost done(tinggal brg makanan ja)
Kad Kahwin : Done
DJ : Done-MBM Entertainment
Katil : Done
Cat : Done
Aksesori bilik : Done



Alhamdulillah everything almost done....bunga telor diy dah 95% siap lega...semoga majlis berjalan dgn lancar amin

Ya Allah, Kau permudahkanlah urusanku, janganlah Engkau memberi kesusahan kepadamu, Sesungguhnya Engkau Maha pemurah lagi Maha pengampun

Monday, October 21, 2013

Save the Date 2.11.2013

Assalamualaikum,

Di sini saya ingin menjemput rakan/bloggers untuk hadiri ke majlis Perkahwinan saya pada 2.11.2013 d dwn ILP kepala Btas....heee

Jemput datang ye.....

tomato Ceri makanan harian?

Hai....!!!

tomato ceri dh jd makanan harian???

sekarang ni I makan tomato ceri, hari2 okeh...motip??untuk kulit laa...hahahhaha disebbkan tunang toke sayoq, so aku soh dia beli dkt market laa,klu dia beli murah ckit,dh 2 mggu aku amalkan makan tomato sehari dlm10 bji cm tu ja....effect??hurmm x tau la,,x nampakk apa pn hehe...tp x pa tomato pn untuk kesihatan dlm jugak....tomato ni kaya dgn vit A dgn C (hasil gugel) Vit C mmg untuk kulit..heee atleast bg kulit nmpk fresh pn ok laa....kann Vit A ni dikatakan bgus jgk untuk mata..memandangkan aku n rabun, kira ok la jgk kan mkn tomato,aku mmg suka mkn mentah tomato ni, kecik ka besaq ka suma aku bantai, klu yg besaq tu aku akan gaul dgn grm ckit,, perghhh sedap ooo....x caya korg try, skrg ni ja aku mkn tomato ceri , sedap jgk, qalit mkn tomato ni,aku pkiaq dari makan ubat2 yg dijual baek makan original buah muahahahha lg khasiat kan....skrg ni bkn saja tomato, rumpai laut pn aku telan, walaupun rasa mcm telan perot ikan, fuuhhh mmg mencabar la nk telan...korg try la...aku mkn 3 hr ja...pastu berhenti jap, rumpai laut tu mask pn aku wat hee...suma aku bantai....hahhahahha korg try la bguih tok kesihatan luaran dan dalaman hahahah cm promot plak ..kk bye

Dewan ILP

Assalamualaikum wbt...bloggers sekalian.....

kemarin I, tunang n my fmly pegi tgk dewan ILP, pihak katering pn dtg tgk jgk,dlm pukol 3.30 sm tu I n tunang smp dewan, masok2...jeng jeng jeng terkejut kot dewan dia besar sgt, then tinggi dewan paras kepala I, bayangkan ......apa yg blh cakap pengantin akan nampak halussss ja di atas, lepas tu sian plak org yg nak nek merenjis, huhuhu tinggi, tangga plak tangga tals*betoi ka dak x tau la....yg licin tu fuhhh paieee.....seriyau jgk laa, dgn heelss oMg sgt mencabarr.....mmg puas hati dewan...tapinya sgt bsar...mak oi pelamin suma akan nampak haluiihhh jaa.....dlm gmbar x nampk tggi tp real is very tinggi....nk tgk dewan???
haaa sila tgk.....peace:)




belakang tu mmg siap2 depa buat untuk pelamin


close up







agak besar kan,,, ini kalau amek plmin 5 6 k bru lawa hahahhahaha.....tentang sewa, I rasa berbaloi kot sbb dewan ni luas, air cond lg, kira ok laa.....dkt ngn umah plak tu jalan kaki 5-6min smp la dewan ni....



k la itu ja nk cita babai!!

Sunday, October 20, 2013

Hujan oh Hujan

Assalamualaikum hye bloggers2!!

uish agk jarang I update weekend ,pecah rekod hahahahha....btw just nk update weekend ni hujan turun x henti....huhu then cik tunang fon kol 6 pagi...tp malangnya hp I hbs bateri hahahhaha so directly mesej my dad, muahahahahha ingatkan apa, rupanya nk bgta air naik, rumah dia ckit lg air nk msok, rumah yg tepi sungai suma dh masuk air, paras lutut jgk la......then dlam tgh hari... I suh tunang mai amek, nk p melawat kwsn bnjir hikhikhik aku kan peqakkkk hahahhaha p la mlwt air naik sgguh...sungai melimpah ruah, pastu pegi umah cik tunang air dh msuk cikit kt dpn umh....I is perak randukkkk air,,,,best wwoooo hahhahaha,, koi 6 pg ciik tunang nek sampan p rumah ke rumah,, melwat kawasan hahahhahaI is teringin ...nk merasa jgk tp x dapeett la, pastu skrg ni air dh masuk dlm umh dh...huhuhu so dh banjir....rupanya terok bila air masok dlm rumah, dgn lumpor lg brg2 kna agkat naik atas rumah, then keselamatan bhya ulaq ka apa2 ka dlm air bkn kta nmpak hhuhu sgt bhya   tu ja nk cita....doakan ujan berhenti la...banjir pn srut huhuhuhuh


babai

Friday, October 18, 2013

$$Duit$$

Assalamualaikum, bloggers!

bila memikirkan duit, ya ampun mcm nk pecah kepala, tambah dh dekat majlis, lagi la mcm2 nk buat, byk nk guna duit, skrg ni suma nk guna duit ....agak sesak nafas jugak la kan, dulu sblm cdg nk kawen, asyik tertnya2 mcm mana org lain kawen? depa amek duit mana? merata jgk la aku tny...cm na hampa simpan duit...kos kahwin brapa...OMG!!! now bru aku tau nk kawen amat2 lah memerlukan duit yg byk...wuwuuwuwuwu.....skrg dh dekat majlis, I total up suma balance2 yg kena byr,OMG byknyaa...I is pening muahahahaha.....byk lg nk kena byr, kompang, dj, marhabban, dewan,etc.....

haaa actually aku bru tau harga group marhabban, yg ayah aku amek ni diorg charge rm250 untuk 10-11 org...x tau la mahal ka dak...sbb x penah survey huhu....kompang plak Rm300++ fuhh skrg ni suma ratus2 ooo x jmp dh puloh2....haiyooo....x pa gambate....chaiyok2....usahaaaa....
nasihat aku hahah kawen cepat2 sbb harga barang suma makin hari makin naik begitu jgk hantaran skrg hantaran Rm10k ++ dianggap stendert bygkan ton 2015 nilai rm10K++ blh jd mcm RM5k++ paaa......pada masa tu.....

so I is Pening Semoga Allah permudahkan urusan kami....Aminnnn

Friday

Assalamualaikum bloggers!

salam jumaat, penghulu segala hari, semoga Allah swt memberkati kehidupan kita ini, Amin.......


Thursday, October 17, 2013

panggil memanggil

Assalamualaikum wbt......hye bloggers!
hr ni khamis dah kan, sat ja masa berlalu, pejam celik pejam celik dah khamis...cepat sungguh.....proses panggil memanggil dah blh dikatakan setel....alhamdulillah......

skrg ni,  disebabkan kenduri aku n pihak lelaki is gabung, mcm mana adegan panggil memanggil ni.....contoh mak aku kena jemput suma adik beradik sebelah lelaki ka? n pihak lelaki kena jemput suma adik brdk pihak perempuan?mcm tu ka? kompius laa......bnd ni x leh main2....ayat nk jempot tu mcm mana...haish pening2, sbb kta pun tau klu x dijempot kta x blh p nuri tersebut, so mcm mana, skrg kad gabung dua belah pihak, majlis gabung, so kena jemput menjemput lg ka...??


kompius2

Wednesday, October 16, 2013

Mood: Spoiled

Assalamualaikum, bloggers2 sekalian

hari ni hari yg mencabar tok datang keja, tau kenapa??tahap kemalasan di tahap MAKSIMA!!
ok pg2 sampai ofis aku dh ngntok2...letit lengoh suma cukop, coz kemarin ada wat mkn2 ckit n adik bradik suma turun untuk disscuss pasai nuri, so hr ni letih gila babeng laaaa.huhuhuhu...

the pg.... layan fb, dlam pukoi 10 pg bos fon, tny pasai cek last week dh pos belom, then aku bru nk pos...hahahhah yes I admit my FAULT...fine, dia soh aku call courier service, soh arrange that cheque kna sampai dkt lawyer by today.. so aku pn call la courier service, "hello, dari H*** L*****, I nk courier dokumen and mau sampai dekat client by today, blh x? then " erm, kami x buat delivery amek hari ni hantaq hari ni, tp nk hantar kemana ye? "nk hantaq pegi png, ooo tgu kejap, smbung plak ckp dgn org lain, pungpangpung[ang ckp, conclusion dia, blh hanraq, tp kena extra charge and bayaq cash...total RM15.70....fuuhhhh okeh fine bos pny pasai and aku ngaku salah aku....then dah set suma....boss call cancel dia nk direct bank in ....sabaq ja la ngn bos aku ni...penat aku arrange ngn courier service,last2 dia cancel sabo ja.....then call lawyer, tny direct acc number...then dia ckp sdh msg bg boss...ok fine....bos smp dlm pukoi 11.30 cm tu, smpai2 trus tny aku, dh bank in?wat??bank in??aku ingat dia direct transfer...ok aku admit my fault again, ckp dkt dia, lawyer msfg akaun number to you, then dia ada pokpek ckit tp nada slow aaa....pastu aku amek trus p bank in cek...then fax bank in slip to lawyr....setel.....conclusion dia hr ni bos telaha mokok tambah spoil mood aku....."bos, len kali bg tau saya this cheque urgent ka dak" ok.....slalunya hantar by pos ja pn kali ni jaa urgent...n for your information itu bkn business purpose pny but personal pny(bos pny) so i x rasa besalah muahahhahahahhahaha

k babaiiii....

Monday, October 14, 2013

Selamat Hari Raya Aidiladha

Assalamualaikum suma!!!
saya nk ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA pada suma bloggers2!
 Guess what??I'm still at the office, at this time!!huh....Nak balik!!!!huhuhuhu



ok babai!

Wednesday, October 9, 2013

Infused water

Assalamualaikum, hye bloggers!

infused water aku blajaq dr kezen aku, aku x pnh tahu kewujudan infused water ni...hahahhaha hampa tau dak?? sebenarnya infused ni ialah air yg kita peram bersama2 buah....first dulu , time open house dkt umh kezen aku, dia bt air ni, potong stroberi, + buah apa lg tah x ingt, boh byk2 buah tu, pastu peram dia dlm botoi kaca....tutup kejap2... seeloknya esok bru minum, tp kmi dh gedix2 nk minum, mlm tu dh buka....mgkn stoberi ckit..rasa buah tu kurg....

then bru2 ni aku blek wat dkt umh....aku beli lemon, potong2 lemon + halia disebbkan aku byk angin, boh lam botoi aura white punya shaker tuh(keccik ja la) tutup rapat2 n letak lam peti ais.....esok tu minumm....fuh freshhhh ooooo sejuk2 plak....x rasa halia sgt....tp ok laa....infused ni kezen aku ckp bgus untuk cuci perot...buang segala toxin2 suma dlm bdn.... dan minum 2 3 hri pastu aku x buat dh hahhahahha malas.....
korang google la tgk infused water, mcm2 jenis ada n khasiat dia...nnt klu rajin aku nk try lemon +serai+halia, apa jadi ...hahahhahah try2....


ok bye!!!

Tuesday, October 8, 2013

WP: Meja Pengantin

Assalamualaikum, hye bloggers2!!!pagi2 ni terpikir nk decorate meja pengantin, aku kalau blh nk yg reduce cost la, yg blh reuse anything yg ada dekat umh, yg pasti aku nk wat bunga crepe laa mmg save budget, muahahhahaha susun atas meja, ooo btw aku request meja bulat, disebabkan majlis ni gabung pihak lelaki n perempuan, org yg akan makan dgn aku dkt meja beradab adalah my pengapit,hehehhehe so legaa....no control muahahahhaa....tp skrg tgh pening nk decorate meja pengantin la ni, nk cr idea, hr tu bw, ada jmp satu blog, the bride guna tin susu pekat manis tu as a pasu bunga...unik, cantek, aku ingat nk guna tu jgk tp tgk tahap kerajinan aku, sbbnya skrg still dok membuat bunga telor, just tggl ckit2 ja lg bunga telur, then nk buka bunga crepe, dah setel, pastu bru pk decorate meja pengantin...ooooo ada lg, photobooth, hurmmm byk lg ni....x pa setel ine by one byk masa lg (sedapkan hati) hahahahah.....tgk bawah ni

sumber:google/www.kahwinmall.com

ha aku nk kedudukan mcm ni, pengapit kiri kanan, atas meja x nk sarat2...simple ja, just letak bunga dekat tgh2 n 1 balang kaca yg ada ikan, itu plan x tau jd ka dak kta tgk nnt hahahhahahha.....
tp mana nk dpt tempat lilin tu haa???


ok laa bubye!!

Wedding checklist: 23 days

1. Nikah
Date: Confirmed
Tempat: Masjid Abdullah fahim, Kepala Batas
Time : 9.00 Pagi
Tok Kadi: Done (Ustaz Musa)
Theme: Silver
Attire: Booked
OP : Booked
Katering : Pending ( 100Pax)
Doorgift: Done

2. Resepsi/bertandang
Date: Confirmed
Tempat: Dewan ILP , kepala Batas done
Theme : Emerald Green + white
Attire : booked
OP: Booked
Doorgift: Done
Katering: Done

3. Bertandang (cancel)
Date: Confirmed
Tempat : Rumah pihak lelaki
Theme : Emerald Green + Gold @silver
Attire : Booked
OP : Booked
Doorgift: In progress(DIY)

4. Majlis Khatam Al-Quran/Marhabban
Date: Confirmed
Tempat : Rumah
Ustaz/ustazah: Done
Time: Lepas Zohor
Kumpulan Marhabban : Done( need to reconfirmed)
Doorgift: Done (sponsored by Team SMKPT)

5. Documents/Others
Legal Document: Done
HIV Test : Done
Hantaran : Almost done(tinggal brg makanan ja)
Kad Kahwin : Done
DJ : Done
Katil : Done
Cat : Done
Aksesori bilik : Done



MOod BridezilLa is is DOuBle Triple!!!!!

Ya Allah, Kau permudahkanlah urusanku, janganlah Engkau memberi kesusahan kepadamu, Sesungguhnya Engkau Maha pemurah lagi Maha pengampun

Friday, October 4, 2013

sedia @ x sedia

Assalamualaikum bloggers!
 lama x update, bukan x mau update, tp x tau nk update apa...hahhahaha ok

sedia ka x sedia ni ?? mau jd isteri orang....
hahahha bersedia dr segi mental dan fizikal, cewah,
sebelum ni hidup single mingle, bt apa pn org x kisah, pakai makan minum hnya untuk sorang...then nnt kawen suma kena berdua, mcm mana la kan,,huhuhu setiap apa yg kita nk lakukan mesti kena minta izin somi, walaupun mau keluar rumah sidai baju..wuwuuwuw dasyat kan kuasa si somi, hehehhe sblm ni ikot dan ja basuh bju bila, kemas rumah bila, mkn bila, nnt lepas kawen suma dh kna teratur, kena jaga somi, mkn pakai somi, haish blh ka aku wat ni....org kata lepas kawen nnt tau la perangai sorg2, hahahahhaha ....mcm2 kan, apa2 pn doakan semoga majlis kami nnt berjalan dgn lancar, dan kuat menempuh dugaan yg datang amin....

Thursday, September 26, 2013

WP: Surat Kebenaran Nikah

Assalamualaikum, hye Bloggers2 sekalian, Monink!

haa kmrin ayah aku dh pegi pejabat agama kepala batas untuk mengambil surat kebenaran nikah..........yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dh dpt dh blh nikah...hahahhahaha ....skrg aku kna smpn surat kbnrn nikah laki n pmpn, time nikah nnt bwk jgn lupa okeh,,

tapi aku kena isi form untuk book tok kadi, tp tok kadii dh kol aku mggu lepas, yg sedihnya aku org petama nikah hr jumaat tu wuuuu pg2 kot, koi 9....huh bygkan koi bpa aku nk p mekap.....x pa ini suma dugaan semoga aku tabah, hehehehhe nk tgk surat kebenaran????
jap naaa.....................................................nnt la letakkk heeee


k bye



Semoga Allah permudahkan urusan kami amin

Wednesday, September 25, 2013

almost 1 years

haaaiii bloggers! pejam celik pejam celik dh nk dekat setahun aku keja dekat co. developer ni...kejap ja kan, haish masa jalan punya laju, keja dkt cini ok, relaxx x byk keja,, butttttttttttttt bila x ada keja kta x tau mau bt apa, klu bos x da blh la jgk layan RM ni klu ada mati kutu ooo.....hahahah al kisahnya dkt ofis aku ni ada 4 org ja, sikit kan, 1 bos, 1 akaun, 2 staff...ha cm tu... waktu keja kol 9 pg, tpi biasa la depa co. depa msok kol 11 12..huh aku 7.30pg dh sampai.

sampai pg2, aku on laptop bka fb men game smp la koi 10-10.30 lama ooo....then staff sorg lg masok, masok aku men fb , blokwalking, IG, etc, bosan kot hr2 cm ni. Mmg relax tp tudia la x da keja.....mcm sehari tu ada 1 2 keja ja, issue cek ka apa ka....aku dok cr jgk keja len, tp slow2 laa.....bkn sng nk dpt keja kan, tp dkt sini staff suma x grg...slh pn ckp slow ja...x penah lak tengking2...hehhehe tu yg blh stay lama, at least aku dpt gak xperience bekeja mcm mana kan, dkt sini tmpt keja aku dkt ngn sunway carnival , billion, tp malas jalan, lg pn bkn blh shopping apa2...lain la Jalan Tar dpn ni ka haaaa mmg x tersimpan duit hahahhahahah.....ok laa sja ja dok pokpekpokpek ptg2 ni sementara tggu mak amek...bye


XOXO

Gurney Paragon

Assalamualaikum Bloggers! Monink!
Last weekend aku pegi jalan-jalan area png, pg2 dh kuar sbb en tunang nk mkn roti canai transfer road.... haaa roti canai ni special dia adlah kuah dia tu akan ada ayam/daging/kambing seketul....sdp tu biasa2 ja kot, cuma lebih ada isi ja....heheheh lps mkn2 plan nk g gurney ...tgh2 bg signal nk masuk simpang gurney, tetiba mcm ada 1 shopping mall baru tepi gurney, apa lg cpt2 suruh en tunang masuk simpang first tu...hehehheh so kami jakun okeh, x tau kewujudan mall baru...then masuk la nk parking, yg x bestnya dia punya parking, cara jalan menuju ke parking tu stail kona tajam...paham x?? mcm kta nk msk simpan tuh...kona trus, mcm mall lain mcm buat pusing- yg pening tu.....ni x...bg saya x strategik laa parking dia....ok dh siap parking suma, msk la dlm mall.....muahahhahaha betapa jakun nya I ngn tunang...we start dr bwh la.....
bwh kan sllu area mknan kan...so jln2....then nampk gerai roti yg bt live dpn kita, x ingat nama apa kedai tu, dia mcm aunti anne tp bkn auntie anne....kedai roti jgk...pastu jalan2 jumpa kedai sticky...diorg pn tunjuk live cm na susah payah wat sweet sticky tu...padan lah mahai...rupanya renyah.....k then round2 dlm mall, round dkt bahagian groceries ke pggl yg mcm giant tu...ntah la....dkt citu ada jual +-50 jenis cheese gla btoi....hahahhaah
ok nek ats shopping mall, PDI 2 tgkt kau...hahaha puas tgk, ada mcm2 michael khor, victoria secret mcm2..p la tgk best...
sumber: Google

Sumber : Google


k bye!

Monday, September 23, 2013

Dugaan kian melanda

Assalamualaikum bloggers!
makin dekat HARI BESAR makin byk dugaan kan....lepas tu hati ni  jgn dok tny la,,risau mcm2...haish ka mmg mcm ni bila dekat2 nk kahwin....huhu....btw... skrg tgh pk nk stay mana lepas kawin whether rmh my parent, FFIL, @ sewa rumah, nk beli rumah mmg x lagi la kan...dok mampu lg wat masa sekarang.....bila bincang dgn FH dia pn x tau, tp FMIL x sehat, dia klu blh nk dok rmh dia...hurmmm,,aku x kesah....but will creat a BIG PROBLEM...:( that problem only me n FH ja yg tau, n tgh pk apa yg nk bt...huhu.....abaikan part ni....skrg ni FMIL kna admit dkt ward...dh dkt 2-3 mggu dh dkt ward.....lagi aku sedih+serabut+stress +......apa lg...haaa penat oo pkiaq dg hr besar tinggal lg sebulan ja....OMG wat should I do???oleh sbb itu la, kenduri belah pihak lelaki digabungkan dgn pihak perempuan....ini suma dugaan....x pa moga ALLAH swt mempermudahkan segala urusan kami, dan lindungilah kami dari kecelakaan, kemungkaran, AMIN.....semoga FH tabah menghadapi dugaan ni.....

harap-harap majlis bejalan dgn lancar nnt...


aminnn

Friday, September 20, 2013

Wedding Checklist : 40 Days

1. Nikah
Date: Confirmed
Tempat: Masjid Abdullah fahim, Kepala Batas
Time : 9.00 Pagi
Tok Kadi: Done (Ustaz Musa)
Theme: Silver
Attire: Booked
OP : Booked
Katering : Pending ( 100Pax)
Doorgift: Done

2. Resepsi
Date: Confirmed
Tempat: Dewan ILP , kepala Batas done
Theme : Emerald Green + white
Attire : booked
OP: Booked
Doorgift: Done
Katering: Done

3. Bertandang (cancel)
Date: Confirmed
Tempat : Rumah pihak lelaki
Theme : Emerald Green + Gold @silver
Attire : Booked
OP : Booked
Doorgift: In progress(DIY)

4. Majlis Khatam Al-Quran/Marhabban
Date: Confirmed
Tempat : Rumah
Ustaz/ustazah: Done
Time: Lepas Zohor
Kumpulan Marhabban : Pending
Doorgift: Pending

5. Documents/Others
Legal Document: Done -submit to pej agama
HIV Test : Done
Hantaran : Almost done(tinggal brg makanan ja)
Kad Kahwin : In progress
DJ : Done
Katil : Done
Cat : Done
Aksesori bilik : Done



MOod BridezilLa is turn on!!

Tuesday, September 10, 2013

pavlova

Assalamualaikum.....
haa ni nk cta last 2 week saya n kezen bt pavlova....tp x ingat amek resepi mana...tp ada la diolah cikit
tapppiiiiiiiiii sgt sdp!!!! hahahahha better wat sendiri...tp aku x penah beli lg la.. ni dh third time wat pavlova....sgt sedap...tp maneh..cover ngn whip cream ok sket....
bahan-bahan

1. 4 biji putih telur ( makesure x da apa2 dlm putih telur tu mcm kulit telur ka benda asing la, sila buang kalau x putih telur x kan meringue paham)
2. 1 sk tepung jagung
3. 1sk vanila esen
4. 150g gula kastor
5. cuka dlam 1 sudu


ok first pukoi putih telur selaju2nya, klu putih telur tu bersih x da apa dlm tu, means air ka apa ka, sat saja dia akan jadi putih , dlm 3-5 min dia dh meringue dh....nk tau meringue dak, sila terbalikkan bekas adunan tu kalau adunan x jatuh kira jd la....
lepas dh meringue campur gula sedikit demi sedikit kemudian campur bahan-bahan lain...
adunan akan jd shining jaa....lg 1 gula tu saya dh kurangkan tp still manis lg...huhuhu..
lepas dh siap masuk kan dlam piping bag untuk kemas..klu guna sudu bersepah bentuk pavlova...hahahahaha tp dia melekit cikit la....kesabaran amat diperlukan...piping masuk cup....buaat bulat kt tengah..pastikan oven dh panas dlam 150-170 ikot oven masing2 ....guna api bawah klu api atas atas dh masak bwh x masak...base on xperience hahhahaha...dh piping suma masuk n bakaq....agak kekuningan tu try tgk rasa keras kt luaq lembut kt dlm x...klu x masuk lg....dah elok bwk kuaq...bg sejukkk dulu kulit dia...sementara nk sejuk tu wat la whip cream...pukoi jaa....whip cream ni kena plh hat non dairy klu x slh...hr tu kezen aku beli jenama paul....haaa jd elok kau.....puas hati ooooo....piping atas kulit n hias buah...then simpan dlm peti...hahhahahaha sedapppp oooo try bt...tp sapa x mkn manis mesti kurenngggg ckit...
malangnya gmbq x ada...nan ado!!!! x sempat hahahahhaha
try buat sedappp wa ckp sama luuu!!!!!

+-50 days

Assalamualaikum.... bloggers!
lamanya x hupdate blog....sgt2 lama....huhuhuuhu....
pejam celik pejam celik less than 100 days?????
wat???progress? blh dikatakan 60% bru...huahuahuaaa
semakin dekat hari BESAR semakin banyak dugaan yg melanda...huhu tabah menghadapi sumanya,,,,
ok skrg nk crita bab borang nikah.... first skali yg perlu bt adalah HIV Test...en tunang pegi wat dulu HIV test... masa tu hari jumaat, dia bru smp setelah kena hantar pegi johor selama 2mggu...ni skrg ni pn kna hntaq pegi jhr lg....dekat2 nk kawen ni la kena hantar p sana sini...ok berbalik ujian HIV, lepas setel HIV test, en tunang trus pegi cari 2 org saksi iaitu qariah masjid....ha nk inform kt B2B sblm amek sain n cop qariah pastikan borang suma lengkap diisi dan betul..then make sure qariah yg kta p tu btol....haaa ni nk crita...en tunang pegi amek sain n cop dkt qariah salah, submit borg , borg kena tendang ke babom hahahhaha, x d terima....please make sure qariah betoi...dh laa nk jmp tok imam pny sush, 3 4 hari x da kt umh....last2 salah plak,, x pa sabar suma dugaan....lepas borang kena tendang, en tunang terus p cri tok imam yg btoi...then submit....Alhamdulillah btoi...pej agama terima borang tu n amek masa seminggu process....en tunang submit borang skali interview dia x mau tangguh2....so dia dh setel...me???no....blom lg, surat kebenaran berkahwin dh siap..tp I blom p amek cop tok imam lg...insyaallah mlm ni try...pastu submit...setel borang nnt legaaa.....berkenaan persiapan majlis suma still dlm progress....mcm3 x bt lg...asyik tertangguh ja....bunga telor diy? bru +- 200 pcs siap another 300 pcs to go.....chaiyok NINY....!!hari khamis en tunang akan blek cini...so ujung mggu ni nk kna cr brg2 untuk decorate hantaran...haaa kad?? last week dh tempah...murahhhhhh pny....saya tempah dekat KAD KAHWIN PENANG p tgk kt fb murah2....klu nk lg cantek lg mahai laaa....ni kira affordable laaa...ikot masing.....ok apa lg? bilik? bilik dh cat...cuma x decorate lg, katil dh smpai x pasang lg...dj dh book ....ha stakat tu yg ni ja la bt hehehehhehe,,,

ok laa nnt saya update lg  daa!!!!

Ya Allah, Kau permudahkanlah urusan kami, Kau lindungilah kami dari kejahatan, kemungkaran dan kecelekaan, dan kau kuatkan lah hati kami menempuh hari2 yang akan datang....AMIN


Monday, September 9, 2013

Dugaan

Assalamualaikum.....
Hari besar semakin dekat, dupdap rasanya...debar oooo.....semoga Allah permudahkan segala urusan kami, dan jauhkanlah kami dari kejahatan dan kecelakaan....Amin....
\hati x keruan....


DUGAAN DUGAAN DUGAAN

Monday, August 5, 2013

SeLaMat Hari RAya!

Assalamualaikum, hye bloggers!
tajok in advanced hahaha, now mood raya is turn on, semangat nk raya haha, tp still keja, rabu bru start cuti wuawuauwa.....raya taun ni ala kadar sja...kna jimat cermat....mcm besa..raya pertama blek aloq staq...ziarah kubur, maybe p umh flat ...raya umh cik..then tembak blk png blk....maybeptg tu p raya belah mak plak until raya 2 atau raya 3....waaa xsbq nya nk raya jumpa adek bdk2...best...

apa2 pn saya nk ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin! bye...

Wednesday, July 31, 2013

Rindu :(

Assalamualaikum...!
hye bloggers! pejam celik pejam celik sat ja nk raya....taun ni pesiapan raya sederhana muahahahhaha....hahhahaha...hr ni hr ke 23 posa...btoi dak, tiba2 ptg ni tering nasi kandar beratoq....OMG!!sedapnya...kuah campur ayam goreng omaigod super duper marvelloousss!!!! ptg2 ni la tring beratoq!kapitan!sharip!ooohhh alangkah indah kalau masih di USM...hr2 nasi kandaq...nikmatnya  meleleh ayaq liuq ni....adeh blla nk p mkn rinduuunyaaa nsi kandaq....sapa yg x pnah mkn nsi kandaq rugi oooo....sgt2 sdp...walaupun cara presentation agk belemoih, tp sedap!!!hahahhaha oh pEnang...rindu nasi kandar....Cabai hijau!Ayam goreng!teloq bawang!bendi!kuah campuq....ooohhhh nasi kandar.....



Friday, July 26, 2013

wedding progress

Assalamualaikum, hye blogers suma...hari ni hari nuzul al quran, suppose cuti, tp dh keja ngn company **** maka x cuti la saya....sgt jeles ngn kezen yg sdp landing di rumah hukhuk.....btw bkn yg tu nk cta..haaa nk cta wedding progress setakat ni..hahahahha

1. Nikah
Date: Confirmed
Tempat: Masjid
Theme: Silver
Attire: Booked
OP : Booked

2. Resepsi
Date: Confirmed
Tempat: Dewan ILP (in Progress)
Theme : Off white + Raibow
Attire : Belum pilih yg mana nk pakai
OP: Booked
Doorgift: Pending (x tau nk bg apa @ x da doorgift)

3. Bertandang
Date: Confirmed
Tempat : Rumah pihak lelaki
Theme : Emerald Green + Gold @silver
Attire : Booked
OP : Booked
Doorgift: In progress(DIY)

4. Majlis Khatam Al-Quran/Marhabban
Date: Confirmed
Tempat : Rumah
Ustaz/ustazah: Pending
Kumpulan Marhabban : Pending
Doorgift: Pending

5. Documents/Others
Legal Document: Pending (lepas raya br start)
HIV Test : Pending
Hantaran : Almost done(tinggal brg makanan ja)
Kad Kahwin : Pending
DJ : Pending (mama cari)
Katil : Pending
Cat : Pending
Aksesori bilik : Done

hmmm mcm bnyk ja lagi pending, x pa kot kan dan la dlm masa 3 bln ni nk setel suma...aiyok blh ka? INSYAALLAH....semoga ALLAH swt permudahkan segala urusan ku....Amin...

B2B yg lain mcm mana progress....ok?

ok daa!









Wednesday, July 10, 2013

nuffnang

haa nk tny nuffnang tu untuk apa?npa x da peningkatan pn hehehhe tgk org lain dpt CPUV...apa kah itu hahahhahaha....tgk org lain create nuffnang, kita pn create padahal x tau apa benda



hahhahaha k22 bye

first day berpuasa

Assalamualaikum bloggers!

hurmm today adalah first day berposa, terasa letih la, almaklum la br starter, rasa mcm nk demam pn ada + sesema+sakit kepala, dugaan ....tp aku tetap kuat untuk menempuh hari ini, hahahha cewaahh... skrg bru pkoi 4, dh pk mcm2 nk mkn, nasi ayam la, caramel la, tom yum la, mcm2 lg la....skrg ja nk suma, satgi bila berbuka mkn ciput, x semua pn mkn tu membazir namanya kan.....

tingin nk masak, tp apakan daya bekeja, + kol 6.00 br blek + kol 7 lebih bru smp, dh tu cm mana nk masak....huhu sedih kan....klau la x keja, tingin nk wat murtabak + karamel+ kek batik+nasi ayam mcm2 laaa....haishh apa la nasib...hahahhahaha dok ofis pn boring bukannya ada keja pn, asyik tgk tenet ja...mkn gaji buta....hahahhaha bos bg la blk awai saya nk msk hahaha blh cm tu....k lah saja dok pot pet pot pet....heee bubye! selamat berpuasa semua!

Tuesday, July 9, 2013

Selamatt menyambut Bulan Ramadhan...

Assalamualaikum bloggers!

Esok dh start posa....taun ni posa time keja....pestaim, x tau la mcm mana kan, last year as student this year as worker, semoga kuat menempuh hr2 yg akan datang...hehehehhe semangat nk posa, terawih pn dh start mlm ni, hurmmm...pejam celik pejam celik dh nk posa, cepat sunggh masa berlalu....haa bln posa ni jimat la ckit duit mkn, kalau x sehari dh 10rggt, byk kebaikan posa ni, nk tau google...heeee ...okk daaa!

Friday, July 5, 2013

Dalca Kaki Ayam

Assalamualaikum, hye bloggers!salam jumaat.....heeee

minggu lepas aku p pasar malam beli barang untuk wat dalca kaki ayam, btw, kaki ayam saja pn mahai kan, ku beli 1 pinggan 2ringgit, tapi pnjg2 jugak la, bg aku still mahai, ada la dalam 8-10 kaki....
pastu beli la bahan2 nk wat dalca....dalca skrg dh jd one of my feveret dish...hahahhahahha tp yg spoil nya slalu kuah kering sbbnya kacang dal tu serap hbs kuah....haaa meh aku n bg resepi ikot suka hati aku wat dalca hahahhaha..


Bahan-bahan A
1. Bawang kecil/merah-2-3 ulas (dirincik)
2. Bawang Putih- 1-2 uls (dirincik)
3. Halia- Sikit ja (dihiris halus)
4. Kulit Kayu Manis- amik 1 ja
5. Bunga lawang, Bunga Cengkih. (serba cikit)


Bahan B
1- Kaki Ayam- 6-7 ketul (dipotong)
2. Terung bulat- 2 biji (belah 4)
3. lobak merah- 1 batang (nak kurang pn boleh )
4. Ubi - 1 biji (kalau kecik boh la 2 )
5. Kacang panjang - 2 3 urat


Bahan C
1. Serbuk Kari Ayam/daging
2. kacang dal -segenggam (rendam dulu)

Cara-cara
1. Tumis bahan A tu sampai nek wangi, mcm kuning2 cikit. Agak dah mcm kekuningan tu masukkan rempah  ayam/daging yg dah dibancuh dgn air yee....
2. dlm 2 minit tu msuk kcg dhal yg dh direndam, skali skala kacau tkot hangit  msak agak2 mcm kering mcm  nk jd paste tu...haaaa
3. pastu boh la kaki ayam ....kacau2 boh santan.....santan boh yg seringgit ja....
4. pastu boh suma bhn B masak lama smpai la suma sayoq masak, boh garam secukup rasa nk sdp boh kiub knor ayam 1 ketoi....bg mendidih suma...

siappp hahahah... ni versi aku laa....org lain x tau cm na....klu nk kcg dhal tu msk dlm pertengahan masakan, rendam pastu rebus dulu....tp 2 kali keja aku malasss...haaaahahahah

Selamat mencuba!

Wednesday, June 26, 2013

*Kittyquenny Giveaway *







Ruangan Sponsor 

Perfume from @dollyperfume x3
Lace Border 2 metre from @fashionbyrosewar
Custom Made Phone Case @cimieko_closet
Peplum Blouse from @qinafashion
Bedak Sejuk Tanaka from @nrstore33
RM10 voucher at @KittyQueeny  
Mask Korea from Mysara Abrahman like sini
Topup RM10 from Mysara Abrahman like sini

8 winners randomly of course .
2 winner most repost . Instagram only



Tuesday, June 11, 2013

Undecide

Assalamualaikum, hye bloggers! monink!......sebenarnya kan aku still x decide lg theme untuk akad nikah.....masih diawang2an .....en tunang nk kaler grey,hurm I minat grey but look my kaler kulit dulu...hahahhah sesuai ke x...disebabkan I juz pick bju yg sedia ada untuk nikah/sanding/tandang, so susah ckit la nk ada kaler yg kita suka, then for me I nk theme nikah yg soft2, like mint green, pastel colour and etc...n baju for nikah x nk la meriah sgt, juz nk simple jaa.....tp dkt butik suma sarat dgn manik n lace, then bla pk2 blek nk buat bju nikah ke x?klu buat after that nk wat apa bju tu?hurm...skrg tgh dilema, nk bt ka nk amik ja yg sedia ada, this weekend nk g butik n tny mcm mna...tp upah wat bju brapa yer?al maklum la lama dh x wt bju, hahahah.....then brapa meter kain nk pakai + veil....hurm....I nk kurung moden ja n kain flowy2 meleret 2....haish klu tny en tunang, dia pn pning nk wat ka nk amik ja yg ada....hurm...lg 1 last month I x wat apa2 pn pasal wedding, mood kemalasan thp gaban, juz p butik byr duit ja, bunga telor?hampeh dok mcm tu ja....aiyoyoyoo pny mls huhuhu ....ada org nk tlg??heee...insyaallah bln ni ingt nk survey set bilik, lampu, haish pning2....x pa nnt apa2 I update ok bye!

Friday, June 7, 2013

Giveaway by zeera lily

Klik Picture untuk sertai

Syarat Penyertaan 

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu
2) Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway by zeera lily'
3) Copy banner diatas & back link pada entry ini
4)  Dalam entry tu, copylah semua info dalam entry ini
5) Lastly, tinggalkan link pada comment entry ini


Hadiah Utama

1) Hello Kitty Mini Perfume edt from Etude House 
2) Border Lace from Camicia Kurung & Border Lace 
3) Tribal Shawl form KLShop

Saguhati

1) Hello Kitty Plusher
2) Miniature or Samples from TheFaceShop & Shiseido


Pemenang akan dipilih secara Top Referral & Lucky Draw
Wish u all the best!
Nak tengok hadiah2, boleh klik sini
contest end 6 July 2013